المقادير:
نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا
-نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق
-نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك
-كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك
-كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات
-نصف راس ثوم مفروم ناعم
-نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور
-زيت زيتون وزبدة
-ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا
طريقة التحضير :
1-لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عادا التيفال او البيركس
2-يغسل الجندوفلى او القواقع جيداااوتخديها فى الحلة على نار قوية وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف
3-تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف بتاعتها هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5دقائق
4-اشطفى الاصداف بلماء الجارى وانقليها فى طبق اخر
5-ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك
6-الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى
7-ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك وحلقات الكليمارى او
السبيط او السيبيا او الحبار ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل
والكمون
8-اتركيهم على النار حتى ينضج السمك والجمبرى وتقدم ساخنة مع الخبر البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز
9-الفرنسى او الصامولى او الكيزرالمحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم ويجمل ببعض اوراق الكرفس او الكسبرة او البقدونس